Türkçe

Quick access


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.




Özet


Sürdürülebilir Gastronomi Açısından Dikey Tarımın Önemi
Günümüz dünyasının giderek çoğalan nüfusu karşısında tarım arazilerinin yok olması, iklim değişikliği nedeni ile ürün çeşitliliğinin azalması, gıda güvenliliğinin tehlikeye girmesi, beraberinde gelen yoksulluk, canlı yaşamının devamlılığı açısından tarımın sürdürülebilirliği büyük önem arz etmektedir. Tarımsal faaliyetlere yeni üretim biçimleriyle farklı bir açı kazandıran dikey tarım, tarımın sürdürülebilirliği ve tarımsal üretimi kırsal alandan kentsel alana taşımayı hedefleyen yeni bir anlayış olarak karşımıza çıkmaktadır. Dikey tarım ile üretilen ürünlerin gastronomide lezzetlerinin artırılarak tüketilmesi sürekli gelişen gastronomi açısından önemli bir hedef olmaktadır. Bu çalışmayla dikey tarım faaliyetlerinin tarım alanındaki yerinin ve öneminin incelenmesi, gıda üretimi ve sürdürülebilirliği açısından ele alınması ve popülaritesi artan gastronomi için üretilen dikey tarım ürünlerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Yapılan araştırmalarda, artan nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gıda üretiminin artırılması, gıda güvenliğinin sağlanması, iklim değişikliği ile yok olan verimli toprakların kaybolması, gıda kayıplarının önlenmesi açısından köyden kentlere taşınan tarımın gelişerek gelecek nesillere taşınmasının büyük önem sağlayacağı düşünülmektedir, fikri ortaya çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler
Dikey Tarım, Gastronomi, Sürdürülebilir Gastronomi, Sürdürülebilirlik, Tarım

Advanced Search


Announcements

Formerly Karabuk University
Journal of Institute of Social Sciences between 2013-2020
(ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841))

Adress :Journal of Humanities and Tourism Research
Phone :0370 418 86 00 Fax :0 370 418 83 33
Email :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri