English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Kıbrıs'ta Elefteria Meydanı'nın Yenilenmesinin Tarihsel Bağlamı İçinde Kapsamlı Bir Değerlendirmesi
(A Comprehensive Appraisal of Elefteria Square's Renovation within its Historical Context in Cyprus )

Yazar : Doğa Üzümcüoğlu   - Gizem Güvenbaş  
Türü :
Baskı Yılı : 2023
Sayı : 13-4
Sayfa : 811-826


Özet
Bu araştırma, Kıbrıs'ın merkez bölgesindeki önemli bir tarihi alan olan Elefteria Meydanı için uygulanan yenileme girişimlerinin kapsamlı değerlendirmesini incelemektedir. Bu çalışma, meydanın kültürel önemini, mimari özgünlüğünü ve toplumla ilişkisini göz önünde bulundurarak meydanın yenilenmesinin çeşitli yönlerini derinlemesine analiz ediyor. Ayrıca, Elefteria Meydanı örneğini derinlemesine inceleyerek, çağdaş yenileme yöntemleri arasındaki karmaşık ilişkiyi aydınlatmayı ve kültürel açıdan önemli bir tarihi çevredeki farklı yaklaşımları ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu çalışma, mimari analiz, kültürel mirasın korunması ve paydaş bakış açılarını bütünleştirerek, çağdaş işlevsellik ile tarihi unsurların korunması arasındaki karmaşık dengeyi aydınlatmayı hedeflemektedir. Sonuçlar, Elefteria Meydanı'nın yeniden canlandırılmasına dair değerli bilgiler sunmakla birlikte, kültürel korumayı, tarihi ortamlardaki kentsel alanların modern gereklilikleriyle bütünleştirmek için daha geniş bir çerçeve göstermektedir.

Anahtar Kelimeler
Meydan Tasarımı, Meydan Yenileme, Tarihi Bağlam, Elefteria Meydanı, Lefkoşa

Abstract
This research examines the comprehensive assessment of the revival initiatives implemented for Elefteria Square, a significant historical site in Cyprus's central region. This study thoroughly analyzes the various aspects of the square's renovation, considering its cultural importance, architectural authenticity, and involvement with the community. By thoroughly examining the Elefteria Square example, this study aims to elucidate the complex relationship between contemporary restoration methods and to conserve of a culturally significant historical environment. This study illuminates the intricate equilibrium between contemporary functioning and preserving historical elements by integrating architectural analysis, cultural heritage preservation, and stakeholder perspectives. The results offer valuable insights into the successful revitalization of Elefteria Square and present a broader framework for integrating cultural preservation with the modern requirements of urban spaces in historical settings.

Keywords
Square Design, Square Renovation, Historical Context, Elefteria Square, Lefkoşa (Nicosia)

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri