English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Batı Karadeniz Bölgesi Yöresel Yemeklerinin Tanıtımı: Kaymakamlık ve İlçe Belediyesi Web Siteleri Üzerine İçerik Analizi
(Promotion of Local Food of the Western Black Sea Region: A Content Analysis on the Governor's and District Municipality Websites )

Yazar : İbrahim Yılmaz   - Nurettin Ayaz  
Türü :
Baskı Yılı : 2023
Sayı : 13-1
Sayfa : 245-256


Özet
Çalışmanın temel amacı destinasyonların ziyaret nedenleri arasında gösterilen yöresel yemeklerin yerel yönetimde önemli bir yeri olan kaymakamlık ve ilçe belediyeleri web sayfalarında görsel ve metinsel olarak paylaşılan içeriklerin analizinin yapılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda Batı Karadeniz bölgesinde bulunan 6 ilin (Kastamonu, Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak ve Düzce) kaymakamlık ve ilçe belediyesi web sayfalarında bulunan yöresel yemeklere yönelik 58’i görsel (%32) ve 124’ü ise (%68) metinsel toplam 182 adet veri içerik analiz yöntemine uygun olarak analiz edilmiştir. İnceleme sonucunda metinsel verilerin görsel verilere göre daha fazla olduğu, belediye web sayfalarının kaymakamlık web sayfalarına göre daha fazla yöresel yemek tanıtım materyaline yer verdiği görülmüştür. Ayrıca Batı Karadeniz Bölgesi özelindeki bazı kaymakamlık ve ilçe belediyelerinin web sayfalarında yöresel yemeklerin tanıtımına yönelik herhangi bir materyal bulunmadığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler
Yöresel Yemek, Tanıtım, Kaymakamlık, İlçe Belediyesi, İçerik Analizi, Batı Karadeniz Bölgesi.

Abstract
The main purpose of the study is to analyze the content shared visually and textually on the web pages of the district governorship and district municipalities, which have an important place in local government, of local dishes, which are among the reasons for visiting destinations. For this purpose, A total of 182 pieces of data, 58 (32%) of which were visual and 124 (68%) were textual. on local food on the web pages of the district governorship and district municipalities of 6 provinces (Kastamonu, Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak and Düzce) in the Western Black Sea region were analyzed in accordance with the content analysis method. As a result of the examination, it was seen that the textual data were more than the visual data, and the municipality web pages included more local food promotion materials than the district governor's web pages. In addition, it has been determined that there are no materials for the promotion of local dishes on the web pages of some district governorships and district municipalities in the Western Black Sea Region.

Keywords
Local Food, Promotion, District Governorship, District Municipality, Content Analysis, Western Black

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri