English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Kültür Turizmi ve Sürdürülebilir Kalkınma Politikaları Bağlamında Kars
(Kars in the Context of Cultural Tourism and Sustainable Development Policies )

Yazar : Aziz Cumhur Kocalar    
Türü :
Baskı Yılı : 2024
Sayı : 14-2
Sayfa : 124-145


Özet
Çalışma, kültür turizmi alanındaki sürdürülebilir kalkınma politikaları bağlamında tarihsel kentin izleri ve mekansal projeleriyle Kars şehrini ele almaktadır. Bölgesel kalkınma açısından somut ve soyut kültürel miras değerlerinin Kars'taki önemi bazı saha örnekleri ile vurgulanmaktadır. Türkiye’deki kültür turizmine yönelik mevcut çalışmaların çoğu ise ancak sürdürülebilir kalkınma yolunda izlenen politikalar eşliğinde hız kazanmaktadır. Ülkemizin doğusundaki ve Güney Kafkasya’daki şehirsel bağlantıların yanı sıra Hazar Denizi coğrafyasını birbirine bağlayan ortak doğal ve kültürel zenginlikleri öne çıkaracak şekilde özenli yaklaşımlara gerek duyulmaktadır, bu çalışmaların her boyutta sürdürülmesi ortak geleceğimizin de sağlam bir teminatı olacaktır. Kars şehri son yıllarda mekansal projeleriyle de öne çıkmaktadır. Bu projeler içinde küçük çaplı restorasyonlardan, müzeler oluşturmaya kadar varan farklı uygulamalar bulunmaktadır. Bunların dışında uluslararası ulaşım koridorlarına kadar pek çok konu turizmi ve kalkınma politikalarını da belirleyerek araştırma konumuza dahil edilmektedir. Kars, her anlamda Türkiye’nin doğusunda dışa açılan önemli bir lojistik üs olma yolundadır. Ancak bu amaçla çok daha planlı çalışmalara gerek vardır.

Anahtar Kelimeler
Kültür Turizmi, Kültürel Miras, Koruma, Sürdürülebilir Kalkınma, Şehir ve Bölge Planlama

Abstract
The study deals with the city of Kars with its historical city traces and spatial projects in the context of sustainable development policies in the field of cultural tourism. The importance of tangible and intangible cultural heritage values in Kars in terms of regional development is emphasised with some field examples. Most existing studies on cultural tourism in Turkey are only gaining momentum in line with the policies followed towards sustainable development. Careful approaches are needed to highlight the common natural and cultural riches that connect the Caspian Sea geography and the urban connections in the East of our country and the South Caucasus. Continuing these studies in every dimension will be a solid guarantee of our common future. The city of Kars has also stood out with its spatial projects in recent years. These projects range from small-scale restorations to creating museums. Apart from these, many issues ranging from international transportation corridors are included in our research topic by determining tourism and development policies. Kars is on its way to becoming an important logistics base opening out to the east of Turkey in every sense. However, many more planned studies are needed for this purpose.

Keywords
Cultural Tourism, Cultural Heritage, Conservation, Sustainable Development, City and Regional Planni

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Haziran 2024 Sayısı

    Dergimizin Haziran 2024 Sayısı (Cilt: 14, Sayı:2) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri