English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


El Sanatları Ürünlerinin Kırsal Turizm Kapsamında Değerlendirilmesi: Espiye - Akkaya Köyü Örneği
Seyahatlerini kırsal alanlara gerçekleştiren turistler yörenin tarımsal üretim, doğal ve tarihsel özelliklerinin yanı sıra yerel kültürünü de tanımak istemektedir. Yerel kültürün en önemli kaynaklarından biri olan yöresel el sanatları aynı zamanda turistik bir ürün olmaları nedeniyle kırsal turizm açısından büyük potansiyel taşımaktadır. Bu manada çalışmada Giresun ilinin Espiye ilçesine bağlı Akkaya köyünde ısırgan ipinden yapılan el sanatları ürünlerinin yarattığı kırsal turizm potansiyeli ortaya konulmaya çalışılmıştır. Araştırma kapsamında ziyaret edilen Akkaya köyünde yerel halk ile görüşmeler yapılmış, köyün coğrafi yapısı incelenerek fotoğraf ve video kayıtları alınmış, bu bilgiler konu ile ilgili ulusal ve uluslararası yayınlar ve çevrimiçi internet sitelerinden elde edilen verilerle bir araya getirilerek çalışmaya aktarılmıştır. Köydeki el sanatları ürünlerinin örneğine çok fazla rastlanmayan bir şekilde ısırgan otundan elde edilen iple üretilen dokuma ürünleri olması ve bunların kültürel özellikleri yanında sağlık açısından faydaları nedeniyle sağlık turizmi adına da değer oluşturması, köyün geleneksel yapısı ve çevresinde yer alan doğal (mağara, şelale, anıt ağaçlar) turistik çekiciliklerin destekleyici etkisi de göz önüne alındığında yerleşmenin kırsal turizm etkinlikleri kapsamında yöreye gelen turistlerin beklentilerine cevap verebilecek potansiyele sahip olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler
Kırsal Turizm, Isırgan Otu, El Sanatları, Akkaya Köyü, Giresun

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri