English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


Ulugöl Tabiat Parkı Ziyaretçi Memnuniyeti
Günümüzde kaliteli yaşamın temel gereksinimlerinden olan rekreasyon ihtiyacı insanları her geçen gün doğal yaşama yönlendirmektedir. Korunan alanlardan tabiat parkları, doğa ve doğal kaynakları koruyarak insanların bu alanlardan etkili bir şekilde yararlanabilmesine imkân vermektedir. Bu bağlamda tabiat parkları, kentsel alanlarda yaşayanlar için rekreatif aktivitelere imkân sağlayan alanlardır. Çalışma, Ordu ili Ulugöl Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın amacı, ziyaretçilerin alana yönelik rekreasyonel algılarını, ziyaretçi beklentilerini ve memnuniyetlerini ortaya koymaktır. Bu kapsamda katılımcıların yaş, medeni durum, cinsiyet, eğitim durumu gibi demografik özelliklerini, katılımcıların parkı ziyaret nedenlerini, memnuniyetlerini ve alanı başkalarına tavsiye etme davranışlarını belirlemek amacıyla 19 soruluk bir anket formu hazırlanmıştır. Sonuçlar ziyaretçilerin aile ve arkadaş tavsiyesi nedeniyle, gürültü ve stresten uzaklaşmak, yeni şeyler denemek ve doğayı keşfetmek amacıyla alana geldiklerini ve parkı ziyaret etmekten memnun olduklarını göstermektedir. Çalışmadan elde edilen bulgular çerçevesinde, alandaki rekreasyonel faaliyetlere yönelik öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler
Ziyaretçi Memnuniyeti, Rekreasyon, Ulugöl Tabiat Parkı.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri