English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Kardemir A.Ş. Çalışanlarının Stres Faktörleri Algılarına Yönelik Bir Araştırma
(A Study on the Perceptions of Employees of Kardemir Inc. towards Stress )

Yazar : Saadet Gürel  Abdullah Karakaya  
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 5-1
Sayfa : 17-31


Özet
Bu çalışma, strese yol açan faktörlerin etkilerini, çalışanların genel endişe düzeyleri ile ilişkili biçimde araştırmayı amaçlamaktadır. Literatür incelemesinin yanı sıra alan araştırmasının da gerçekleştirildiği araştırmada, anket yöntemiyle elde edilen veriler Man-Whitney U ve Wilcoxon İlişkili İki Örneklem testi kullanılarak analiz edilmiştir. Bulgular, stresin birbiriyle ilişkili birden çok faktöre bağlı olarak ortaya çıktığını göstermektedir. Stresin etkin yönetimi açısından; katılımcı yönetim anlayışı, çalışanlar ve yöneticilerin uyumu, uygun düzeyde stresin başarı için gerekli olduğu bilinci, çalışan memnuniyetini sağlama, iş güvenliğini artırma gibi önlemlerin uygulanması yararlı olacaktır.

Anahtar Kelimeler
Stres, bireysel stres, iş stresi, stres yönetimi

Abstract
The study aims to search the effects of the factors leading to stress among employees. In this study, in addition to the literature review, the field study has been carried out in which the data obtained from the questionnaires was analyzed with The Mann-Whitney U Test and Wilcoxon Related Two-Sample test. The findings indicate that stress depends on various factors. In order to manage the stress effectively, actions like the understanding of the participative management, harmony between employees and managers, the consciousness of low-level of stress is essential for the success, enabling employee satisfaction and promoting work safety is useful.

Keywords
Stress, Individual Stress, Work Stress, Stress Management

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri