English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Yerel Halkın Serbest Zaman Değerlendirme Alışkanlıkları: Safranbolu Örneği
(Leisure Time Habits of Residents: A Case Study on Safranbolu )

Yazar : Nuray Türker   - Hanife Ölçer - Arzuhan Aydın  
Türü :
Baskı Yılı : 2016
Sayı : 6-1
Sayfa : 49-62


Özet
İnsanların yaşamlarında önemli bir yer tutan serbest (ya da boş) zaman, kişinin çalışma ve kişisel bakım gibi zorunlu faaliyetleri dışında kalan zamanı eğlenceli, dinlendirici bir uğraşı ile geçirdiği zamanı ifade etmektedir. Bu çalışmada Safranbolu halkının serbest zamanı değerlendirme etkinlikleri incelenmiştir. Bu amaçla 429 kişiye anket uygulanmış ve çalışmada Safranbolu halkının serbest zamanlarını aile ile TV seyrederek, dinlenerek, gezmeye giderek, müzik dinleyerek genelde pasif aktivitelerle geçirdikleri, serbest zamanın değerlendirilmesinde ev içi faaliyetlerin önemli yer tuttuğu bulgularına ulaşılmıştır. Ayrıca halkın serbest zamanlarını ağırlıklı olarak arkadaşlarıyla geçirdikleri ancak serbest zaman faaliyetleri için fazla zaman ayırmadıkları saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler
Serbest zaman, Serbest zaman alışkanlıkları, Rekreasyon, Safranbolu.

Abstract
Leisure time that holds an important place in people's lives expresses time which stay out of compulsory activities such as work and personal care that they spend with enjoyable and relaxing activities. In this study leisure time activities of residents in Safranbolu are examined. Survey was conducted with 429 residents and it is determined that residents of Safranbolu spend their leisure time by passive activities such as watching TV with family, resting, jaunting, listening to music. Findings show that residents spend their leisure time at home. Besides residents predominantly spend their time with friends and they do not allocate much time for leisure activities.

Keywords
Leisure time, Leisure time habits, Recreation, Safranbolu.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri