English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Abana-İnebolu-Cide Kıyı Şeridinde Deniz Ürünleri Rotasının Oluşturulması ve Turizme Kazandırılması
(Establishing a Seafood Route on the Abana-Inebolu-Cide Coastline and Bringing it to Tourism )

Yazar : Aykut Şimşek    
Türü :
Baskı Yılı : 2022
Sayı : 12-1
Sayfa : 93-100


Özet
Deniz ürünleri öncelikli ürün olarak pazarlanarak hem kıyı destinasyonlarındaki turistler için hem de özgünlük ve gastronomi odaklı ziyaretçileri çekmek için yaygın bir tanıtım stratejisi halini almıştır. Bu kapsamda deniz ürünleri rotaları, kıyı destinasyonlarında deniz ürünleri kültürünü tanımak, deniz ürünleri yemek amacıyla turistler için önemli bir çekicilik unsuru olabilmektedir. Bu çalışmada da Kastamonu ili kıyı şeridinde yer alan Abana, İnebolu ve Cide ilçelerinde deniz ürünlerine yönelik bir rotanın oluşturulması ve turizme kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda söz konusu ilçeler ziyaret edilerek nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılarak ve saha etütleri yapılarak 06-09 Ekim 2021 tarihleri arasında veriler toplanmıştır. Sonuç olarak Cide ilçesinden başlayarak birbirleriyle bağlantılı ve sırasıyla İnebolu ve Abana’da iki gece, üç gündüz olacak şekilde deniz ürünleri servisi yapan işletmelerin, yöresel pazarların ve tarihi alanların ziyaret edilmesi gibi faaliyetlerin yer aldığı üç günlük bir tur programı oluşturulmuştur.

Anahtar Kelimeler
Deniz Ürünleri, Rota, Abana, İnebolu, Cide.

Abstract
Seafood is marketed as a priority product, making it a common promotional strategy both for tourists in coastal destinations and attracting visitors focused on authenticity and gastronomy. In this context, seafood routes can be an essential attraction factor for tourists to get to know the seafood culture in coastal destinations and to eat seafood. This study aims to create a route for seafood in Abana, İnebolu, and Cide districts located on the coastline of Kastamonu province and bring it to tourism. For this purpose, data were collected between 06-09 October 2021 by visiting the mentioned districts and using semi-structured interview technique, one of the qualitative research methods, and field studies. As a result, a three-day tour program has been created, starting from the town of Cide, which includes activities such as visiting businesses, local markets, and historical sites, which are connected to each other and serve seafood for two nights and three days in Inebolu and Abana, respectively.

Keywords
Seafood, Route, Abana, İnebolu, Cide

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri