English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


Kırsal Turizm ve Ekoturizm Potansiyeli ve SWOT Analizi: Başkale (Van) ve Yakın Çevresi Örneği
Kırsal turizm, doğal ve kültürel alanlara yönelik yapılan bir etkinliktir. Bu etkinlik; bir yandan katılımcılara bilgi veren deneyimler sağlarken, diğer yandan yerel halkın sosyo-ekonomik refahını geliştirmekte ve doğal ve kültürel alanların korunması için ekonomik faydalar sağlamaktadır. Doğal ve kültürel özellikleri ile öne çıkan bölgelerimiz, kırsal turizm için kullanılmaya başlanmıştır. Kırsal alanlar, kültürel ve doğal peyzaj elemanlarının sayısı ve çeşitliliği nedeniyle güçlü bir rekreasyonel potansiyele sahiptir. Başkale (Van) İlçesi ve yakın çevresi el değmemiş doğal güzellikleri ve kültürel yapısı ile kırsal turizm için önemli bir potansiyele sahiptir. Bu çalışmada; Doğu Anadolu’da zengin bir geçmişe ve doğal kaynakları sahip olan Van ili Başkale ilçesinin kırsal turizm potansiyeli belirlenmeye çalışılmıştır. SWOT analizi yaılarak güçlü ve zayıf yönler ile sahip olduğu fırsatlar ve olası tehditler ortaya konulmuştur. Çalışmada, kültürel ve tarihi yönlerden nadir güzelliklere sahip olan Başkale’nin, kırsal turizme uygun bir potansiyelinin olduğu belirlenmiştir. Bununla birlikte, kırsal kesimde yaşayan halkın yetersiz bilinç düzeyine sahip olması, bütçe eksikliği, tanıtım ve girişim yetersizliği nedeniyle kırsal turizmin gelişemediği sonucuna ulaşılmıştır. Kırsal kalkınmanın sağlanmasında kırsal turizmin önemli bir araç olarak dikkate alınması gerektiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler
Kırsal Turizm, Kültür Turizmi, Ekoturizm, Doğa Turizmi, Başkale.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri