English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


Geleneksel Divriği Evlerinin Kültür Turizmi Amaçlı Yeniden İşlevlendirilmesi
Divriği yerleşmesi, içerisinde bulundurduğu sivil mimarlık örnekleri açısından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Bu araştırmada, geleneksel Divriği evlerinin turizm amaçlı yeniden kullanıma adapte edilebilmeleri, sosyal ve kültürel katkılarının tespit edilmesi amaçlanmıştır. Yerel yönetimin belirlediği özellikli yapıların restorasyon, rekonstrüksüyon ve yeniden kullanım projeleri hazırlanarak uygulamaya sunulmuştur. Sancaktar Konağı Restorasyon Projesi ‘Çocuk Kütüphanesi’ olarak hazırlanmıştır. Ayanağa Konağı Restorasyon Projesi ‘Kültür Evi’ olarak düzenlenmiştir. Tevrüzlü Konağı Restorasyon Projesi ‘Konaklama ve Sosyal Merkez’ olarak hazırlanmıştır. Erçokluzade Yusuf Konağı Restorasyon Projesi ‘Konukevi’ olarak düzenlenmiştir. Edegiller Evi Restorasyon ve Rekonstrüksüyon Projeside ‘Demirçelik Müzesi’ olarak hazırlanmıştır. Mühürdarzade Konağı, Şeyhoğlu Evi, Abdullah Paşa Konağı gibi uygulamalarda yeniden işlevlendirilmiş örneklerdir. Söz konusu yapılar kültür turizmine kazandırılmıştır. Bu çalışmada kültür turizmi amaçlı yeniden işlevlendirilen geleneksel konutlar tanıtılarak kullanımları kapasiteleri turizme katkıları ayrı ayrı değerlendirilerek ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler
Kültür Turizmi, Yeniden İşlevlendirme, Geleneksel Konut, Divriği.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri