English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


Sanatsal Anlatım ve Uygulamalarıyla EXPO 2016 Erzurum Bahçesi’nin Değerlendirilmesi
19. yüzyıldan beri düzenlenen ve Dünya Sergisi olarak adlandırılan Expo organizasyonları ülkelerin kültür, tarih, teknoloji ve eğitim alanında bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlayan, küresel düzeyli mega etkinliklerdir. Bu etkinliklerde daha yaşanılabilir bir dünya için projeler sergilenmekte ve belirlenen temalara yönelik uluslararası düzeyde bilgi birikimi paylaşılmaktadır. Bu çalışma Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı ilk Uluslararası Botanik Sergisi olan Expo 2016 Antalya’da bulunan Erzurum Bahçesi üzerinde yürütülmüştür. Çalışmanın amacı Erzurum Bahçesi’nde tasarımcıların kullandıkları form, biçim ve etkinliklerle gerçekleştirdikleri sanatsal anlatımları değerlendirmektir. Erzurum Bahçesi, Expo fuar alanında yaklaşık 850 m2’lik bir alan üzerinde kurulmuştur. Bahçenin ana teması Mezopotamya ve Avrupa arasındaki gelenekselden modernizme geçiş üzerine oluşturulmuştur. Bahçede Eski Mısır, Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve Avrupa’dan mimari ve peyzaj yansımaları yer almıştır. Türk Dünyasının sembollerinden Çift Başlı Kartal motifi, Erzurum kentinin tarihi dokusu içerisinde yer alan Çifte Minareli Medrese’nin bir replikası ile geçmişe yönelik bilgiler sağlanırken, Expo teması olan ‘Çiçek ve Çocuk’ kavramlarıyla ilişkili olarak birçok sanatsal etkinlik yapılmış ve kültürel miras ile biyolojik çeşitliliğin korunması başta olmak üzere birçok konuda dünyanın geleceğine dair mesajlar verilmiştir.

Anahtar Kelimeler
Expo, Erzurum Bahçesi, Sanat

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri