English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


Küresel Boyutta Terör- Turizm İlişkisinin Örnek Olaylar Üzerinden İncelenmesi
Tüm dünyadaki trafik incelediğinde; sığınmacıların, uluslararası öğrencilerin, teröristlerin, iş adamlarının, mültecilerin, sırt çantalı gezginlerin, silahlı kuvvetleri ve tabi ki turistlerin dünyanın her yerindeki havaalanlarını, otobüsleri, gemileri ve trenleri doldurmakta oldukları görülebilir. Turizm ile bütünleşmiş bir model olan hareketlilik paradigması (mobility paradigm) bu kadar çok insanın bu hareketliliğe katılmasının sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik, siyasi vb. birçok etkisi olduğunu ortaya koymada açıklayıcı bir rol almaktadır. Bu çalışmada terör ve terörizm kavramları incelenmiş ve ayrıntılı olarak özelliklerine değinilmiştir. ABD, Türkiye, İspanya, İngiltere ve Fransa’da gerçekleşmiş olan seçilmiş terör olayları turist sayısı ve turizm geliri açısından doküman analizi yöntemi kullanılarak incelenmiştir. Genel olarak terör olaylarının turizm destinasyonlarını, turist sayısı ve turizm geliri yönünden etkilemiş olduğu gerçeği üzerine değinilmiştir. Turist sayısı ve gelirindeki değişimler, terör olaylarının tekrarlaması ve bölgenin devam eden süreçte hala güvensiz olarak tanınmasıyla yaşanan krizin boyutunun büyüyebileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler
Turizm, Terör, Turizm Talebi, Turizm Geliri.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri