English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Abstract


The Effect of the Covid-19 Epidemic on Gastronomy Tourism: Sample of Kastamonu
The pandemic disaster, Covid-19, which broke out in 2019 and has grown day by day all around the world, affects many scopes. This pandemic, which significantly affects economic and social life, has also affected the tourism industry. Tourism movements have come to a standstill and businesses in tourism have also taken their share of negative consequences from this pandemic. As it affects many types of tourism, gastronomy tourism, which is one of the types of tourism, has also been significantly affected by this disaster. This study has been discussed in order to determine the impact of Covid-19 on the geographically marked food and beverage production businesses of Kastamonu province, which has significant gastronomic tourism potential. In this context, the province, which has the richest culinary potential in Turkey, has a very important richness in terms of pastries, soups, desserts, and meals. In order to reach the aim of the research, a comprehensive literature review was conducted and a voluntary interview technique was applied with small and medium-sized processors producing geographically marked food and beverage. In addition, a descriptive analysis method was used with the data obtained. In the research, the positive and negative effects of Covid-19 on the businesses that produce food and beverage within the framework of gastronomy tourism operating in Kastamonu were obtained.

Keywords
Covid-19, Gastronomy Tourism, Geographical Indication, Kastamonu


Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Yayına Kabul Edilecek Bilimsel Alanlar

    Beşeri ve Sosyal Bilimler alanında makaleler yayınlayan JoHUT, hakemlik sürecindeki sorunlar nedeniyle ve TR Dizin v.b indekslerde taranma şartlarından biri olan belirli bir alana yönelik yayın yapma şartını yerine getirmek amacıyla alan sınırlamasına gitmektedir. Bu bağlamada, 2021 yılından başlayarak Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Resim, Müzik, Eğitim Bilimleri, Hukuk, Ekonomi, Ekonometri, Üretim Yönetimi, Maliye, Kamu Yönetimi, Muhasebe ve Finans, Dış Ticaret, İlahiyat alanlarındaki makaleler kabul edilmeyecektir.  Yazar ve hakemlere duyurulur.


    Haziran 2022 Sayısı

    Dergimizin Haziran 2022 Sayısı (Cilt: 12, Sayı:2) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri