English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’nin Başlangıcından Günümüze Gelişim Serüveni
Kısa film yönetmenlerinin öncelikli amacı, olabildiğince çok seyirciye ulaşmaktır. Bu amaç doğrultusunda film festivalleri, yönetmenler için çok önemli bir yere sahiptir. Kısa filmin, festivale katılması veya ödül alması, sadece yönetmenin değil aynı zamanda kısa filmlerin geleceğini de olumlu yönde etkilemektedir. Filmlerin daha fazla tanınması bakımından geleneksel hale gelmiş kısa film festivalleri, yönetmen için olabildiğince önemli bir yere sahiptir. Bu nedenden dolayı kısa film yönetmenleri, en çok tercih ettiği gelenekselleşmiş festivallerdir. Bu düşünce doğrultusunda araştırmamız; çok hızlı bir şekilde gelenekselleşen ve tanınırlığı artan Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, başlangıçtan günümüze kadar geçen süreçteki yapısını incelemektedir. Festival hakkında değerlendirme yapılmadan önce film ve kısa film tanımı yapılmıştır. Ayrıca kısa film festivallerinin yapısal süreci ve Türkiye’de kısa filim festivalleri ele alınmıştır. Daha sonra araştırmamızın ana konusunu oluşturan Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin 2014 yılından günümüze kadar geçirdiği aşamaları, zorlukları, aldığı destekleri ve film yapımcılarına sağladığı olanaklara değinilip, Uşak Şehrine olan katkısı incelenmektedir. Araştırmada festivalin çok fazla rağbet görmesinin sebeplerine de ayrıca değinilmiştir. Festivalin geleceği ve genel değerlendirme sonuç bölümünde yer almıştır.

Anahtar Kelimeler
Kısa film, Festival, Film festivali, Uşak Kanatlı Denizatı Film festivali

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Yeni İndeks

    Dergimiz Haziran 2021'den (Cilt 11, Sayı 2) itibaren EBSCO (Sosyal Bilimler Ululslararası indeksi) tarafından indekslenmeye başlanmıştır.


    Aralık 2023 Sayısı

    Dergimizin Aralık 2023 Sayısı (Cilt: 13, Sayı:4) yayınlanmıştır. Tüm hakem ve yazarlarımıza katkıları için teşekkür ederiz.


Derginin Yeni Adı (2020 yılı 10. ciltten itibaren)
Journal of Humanities and Tourism Research
Derginin Eski Adı
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (2010-2020)
ISSN: 1309-436X eISSN:2147-7841 (2013-2020)

Adres :Journal of Humanities and Tourism Research
Telefon :0370 418 86 00 Faks :0 370 418 83 33
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri